Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het nut van eierdooiers in de tiramisu?

Toegevoegd na 1 minuut:
Ben ik klaar met het maken van de tiramisu, heb ik 2 ipv 4 eierdooiers erin zitten...Hoop dat het nog goed komt.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Met verse eieren kan tiramisu haast niet mislukken. Ik ben er wel een voorstander van om meer eidooiers dan eiwitten te gebruiken, domweg omdat het de smaak en de smeuïgheid van de vla ten goede komt. Sinds de tiramisu die Gerrit Jan me ooit serveerde als verjaardagstraktatie heb ik nooit meer lekkerder geproefd op de zelfmaak van zijn recept na dan.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

De eidooier heeft als nut dat het zorgt voor binding van de ingrediënten. Het is een emulgator en zorgt dat alles goed 'aan elkaar blijft hangen' om het simpel uit te leggen.
Het maakt qua smaak ook niets uit of je 2 - of 4 eidooiers gebruikt. Het wordt alleen een iets machtigere tiramisu maar is net zo lekker hoor.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik maak altijd tiramisu zonder ei, gewoon alleen mascarpone, slagroom en lange vingers (gedoopt in de koffie met of zonder likeur). Ben altijd een beetje bang voor salmonella bij het gebruik van verse eieren.
Smaakt net zo lekker en wordt ook mooi stevig.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing