Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat maakt sushi rijst zo plakkerig ?

en waarom is het zo gestoord duur ?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Omdat de voor sushi gebruikte rijst meer amylopectine bevat. Dit is een stof die ervoor zorgt dat de rijst na het koken kleverig wordt en daardoor goed te vormen en kneden is. Goed bereide sushi rijst is namelijk kleverig en plakkerig zonder overigens een soort van rijstepap te worden. Ideaal om te voorkomen dat de sushi hapjes uit elkaar vallen dus.
Het is zo duur, omdat de rijst en de vis van topkwaliteit moeten zijn én natuurlijk ook omdat het zo populair is ;)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image