Wat is het voordeel van een friteuse tov een pannetje met olie op het vuur?
En hoe kunnen de nadelen van een pannetje eventueel opgelost worden?
Had eerder een vraag gesteld van een kleine friteuse, vanwege beperkte plaats in de keuken.
Dus nu gebruik ik maar een pannetje. Voordeel is dat het vet/olie in een bus opgeborgen kan worden in de kast en het pannetje in de vaatwasser weer eenvoudig kan worden schoongemaakt.
Ik zal zeker niet dagelijks/wekelijks wat willen frituren.
-Spetters (eenvoudig op te lossen met een deksel)
-Temperatuur, test het nu met een houten lepel in het vet. Maar hoe betrouwbaar zal dit zijn.
-Verschil tussen verwarmen (vanuit koude toestand) en warm houden.
-Geen netje Voordelen:
-Pan kan weer in de kast waar hij al een plek had
-Vet kan in een bewaarbus.
-Heb dus geen apart plek nodig waar hij aan kan staan (gewoon op het fornuis)
-Heb geen aparte plek nodig om hem op te bergen. Een friteuse zou op de grond moeten staan.
Spugen is dus niet nodig, gewoon de kraan gebruiken :p
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.