Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat is "Poolsche bloem"? Ik heb nog een bakkersboekje van mijn opa uit 1927 waar regelmatig poosche bloem in wordt gebruikt. Kan het maizena zijn?

Toegevoegd na 1 minuut:
Poolsche bloem wordt genoemd in de recepten, en ook Hongaarsche.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

Als ik google op "Polish flour" zie ik dat het toch gewoon meel is, echter er schijnen 6 of 7 types te zijn met een verschillende maling. Het zou meer gluten hebben dan normale bloem dus je kan misschien italiaanse tipo 00 gebruiken ipv de Poolse bloem
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
In de bakkerij heb je 2 soorten bloem zeeuwse- en patentbloem.
De zeeuwse bloem is gemaakt van tarwe die groeit in een zeeklimaat en de patentbloem is gemaakt van tarwe die groeit in een landklimaat.
In Polen en Hongarije heerst een landklimaat.
Dus in dit geval moet je patentbloem nemen.

succes.

Maizena is gemaakt van mais.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image