Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wie weet er een lekker recept voor speklappen.?

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Gewokte groenten met speklap
(1 speklapje per persoon en lekker veel groenten)

Ingrediënten:
Speklapjes
Wortels
Peultjes
Taugé
bouillonblokje
Ketjap
Honing
Olie
Peper en zout

Snij de speklapjes in dobbelsteentjes.
Schep de ketjap, de honing, 1 eetlepel olie en wat peper en zout door het vlees en laat dit minimaal 15 minuten marineren.
Snij de wortels in blokjes.
Haal de peultjes af.
Neem het vlees uit de marinade en bak het al omscheppend in 5 minuten in de rest van de olie bruin.
Bak de wortel 5 minuten mee.
Voeg de peultjes toe en bak alles nog 5 minuten.
Voeg dan 2 deciliter kokend water, het halve bouillontablet en de marinade toe.
Breng dit alles aan de kook.
Schep de taugé er door en verwarm nog even goed door. Voeg peper en zout naar smaak toe
Serveren met de rijst.

Eet smakelijk!
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (6)

insmeren met mosterd en dan bakken.
paulus811
15 jaar geleden
door een geklutst eitje halen en dan door het paneermeel. Dan bakken en je krijgt een speklap met een heerlijk korstje.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Men neme 1 varken slachtte het en snijde de speklappen er van af,zitten waarschijnlijk naast de ham en de bieflappen.
Men smere ze in met een weinig mosterd en bakke het in olijfolie, vergeet niet er een eveneens kleine hoeveelheid zout voor het bakken aan toe te voegen! Eet smakelijk.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Uitbakken in een grillpan, en dan met veel verse knoflooksaus opsmikkelen!
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Helemaal uitbakken, speklappen prullenbak in en dan een biefstukje dezelfde pan bakken, heerlijk.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Ingrediënten voor dit recept:
speklappen zonder zwoerd,
mosterd,
bloem,
ei,
zout en peper,
paneermeel,
boter.

Bereiding:
- bestrooi de speklap met wat zout en peper.
- besmeer hem aan beide kanten met mosterd.
- haal hem dan door de bloem.
- dan door het losgeklopte ei.
- en dan door de paneermeel.
- smelt wat boter in de pan en bak de speklappen totdat ze mooi goudbruin en gaar zijn.
- pas op,de speklappen kunnen door de paneermeel snel aanbakken!
- heerlijk voor bij de hutspot.

Smakelijk eten!
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing