Is de schil van een 'butternut'-pompoen ook eetbaar ?
Sinds een paar jaar heb ik mijn kookrepertoire uitgebreid met onder andere pompoenen, met name de bekende oranje Haikido. Meestal als onderdeel van een gerecht met gegrilde groenten. De eerste keren heb ik geprobeerd het kreng te schillen, tot ik hoorde dat je de schil gewoon kunt eten, dus bespaar ik me tegenwoordig die - behoorlijke- moeite.
Nu ligt er op mijn fruitschaal al enkele weken een peerpompoen / butternut squash, en die wil ik vanavond gaan gebruiken, alleen ik weet niet of ik daar de schil ook van kan eten.....
(en aangezien ik vorige week aan mijn hand ben geopereerd, is schillen eigenlijk niet echt een optie......)
Toegevoegd na 3 minuten:
(??? - Vingerstrukeltje ; de oranje hokkaido uiteraard)
Maar de vraag gaat dus over de Butternut, dat dan weer wel.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.