Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe neutraliseer je de bittere smaak uit je eten, ik heb iets teveel geelwortel gebruikt?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Kokosmelk neutraliseert kurkuma enigszins en kan meestal erg goed in gerechten waarin kurkuma thuis hoort, zoals curry's en pittige stoofschotels.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

Probeer er wat suiker door te doen. Bittere smaak wordt opgeheven door zoet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Kook als het gerecht het toelaat wat aardappel mee. Haal die eruit en proef dan opnieuw. Het kan zijn dat de aardappel ook zout heeft opgenomen.
Ook room (creme fraiche) kan de bitterheid iets verminderen.
Suiker, honing of ahornsiroop kan ook de bitterheid iets wegnemen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Met kokosolie!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Kokosolie smaakt naar kokos
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Nee, echt waar. Extra vierge kokosolie smaakt 100% naar kokos.
Doe er anders een paar druppels Stevia door, te koop in de betere natuurwinkels.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image