Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Borsjt
(eenvoudig, snel en lekker recept)

Ingrediënten:
-4 gekookte kleine rode bieten
-1 ui.
-1 liter bouillon.
-Versgemalen zwarte peper.
-3 eetlepels citroensap.
-2 eetlepels lichtbruine suiker.

Voor de garnering:
-Zure room.
-Verse dille.
-Verse bieslook.

Werkwijze:
Ui en bieten (eerst de buitenste laag afpellen) in stukken snijden; in pan doen; bouillon erbij doen en circa 10 minuten laten koken.
Daarna de bieten , ui en bouillon pureren met een staafmixer of in een keukenmachine.
Breng daarna de (gepureerde soep) bortsjt op een middelhoog vuur aan de kook, en breng op smaak met peper, citroensap en de suiker. Laat de borsjt hierna nog 5 minuten koken. Serveer de soep heet met een beetje zure room erin, en strooi er wat bieslook en dille overheen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (5)

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
http://www.hermans.org/culinair/FAC/borsjtsj.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Nu kan je zelf het lekkerste recept kiezen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
500 gr. bieten,
2 eetl. olijfolie,
1 ui,
1 winterwortel,
zakje gesneden witte kool
1¾ l. water, zout
zwarte peper
2 teentjes knoflook,
½ theel. suiker,
1 eetl. citroensap,
1 bekertje zure room.

1. Houd ½ biet achter en schil deze.
2. Kook de overige schoongeboende bieten in zoveel
water dat ze net onder staan,gaar in 2 uur, of neem
al gekookte bietjes.
3. Pel ze, iets afgekoeld, rasp ze grof.
4. Verhit in een grote pan de olie, rasp er de ui boven
en fruit deze goudgeel.
5. Schil intussen de schoongeboende wortel, rasp grof.
6. Doe de geraspte wortel en de witte kool bij de ui en
voeg het water met zout, uitgeperste knoflook en de
suiker toe.
7. Laat de soep afgedekt ca. 30 min. achtjes koken.
8. Rasp er dan de achtergehouden biet boven, voeg
citroensap toe en roer er vlak voor het opdienen de
zure room door, of leg in elk bord een schepje in het
midden. Dien de soep direct op.
De soep ziet er gezellig uit en smaakt erg lekker.
Smakelijk eten!


,
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
http://lmgtfy.com/?q=recept+borsjtsj
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image