Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is een goed alternatief voor (varkens)spekjes en hamblokjes?

Ik vind het zo stinken, hè, die berenlucht, als ik varkensvlees bak.
Ik bedoel de lucht die vrijkomt wanneer je vlees bakt van ongecastreerde mannetjesvarkens.
Ze zeggen dat je het niet proeft, nou, ik proef het wel degelijk!
Ik wil dit dus niet meer gebruiken, in vrijwel ieder bakje spekjes of hamblokjes zit deze lucht.
Wat is hier een goed alternatief voor?
Stamppot met spekjes wordt stamppot met ....
Macaroni met hamblokjes wordt macaroni met ....
Iemand een idee?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Gerookte ham
Gerookte kipreepjes
Vegeratische "kip" reepjes.
Stukjes runderrookworst.
Een hamlapje in stukjes snijden, lekker kruiden en dan eerst bakken.

Nog een idee:
stukjes oude kaas en / of gezouten cashewnoten.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (8)

Gebruik dan in dobbelsteentjes gesneden runderlap met wat zout.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je kan ook eens proberen wat (kastanje)champignons of bospaddestoelen er doorheen te doen in plaats van vlees.
Macaroni met Smac van Unox kan ook lekker zijn.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Stukjes varkensworst
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Wat dacht je van de vegetarische alternatieven:

hamblokjes

http://217.119.231.167/~vivera/vivera.com/index.php?hoofd_id=3&id=3&product_id=45

spekreepjes

http://www.tivall.nl/product.asp?id=82

Toegevoegd na 7 minuten:
En kijk ook eens bij de vegetarische slager...

http://www.devegetarischeslager.nl/
13 jaar geleden
Berenlucht als je varkensvlees bakt ?? Welnee; die geur (en dat is geen berengeur, maar ik weet wat je bedoeld) ontstat door het invriezen van vlees. En JA, vlees uit de spuermarkt is altijd ingevroren geweest (om het te kunnen snijden / zagen), dus daar zit meestal 'dat luchtje'aan. Ik ben hier in huis de enige die het ruikt én proeft. Maar....aan spek- of hamblokjes (in de regel een gerookt product) heb ik het eerlijk is eerlijk nooit geroken.

Maar er is wel een uitstekend alternatief, dat ik voornamelijk gebruik als ik weer eens mager wil koken : kleine blokjes rauwe gedroogde ham (zoals parma, maar merkloos is uitstekend) - tenzij je dat ook vind stinken natuurlijk. Dan is in snippers gesneden rookvlees (rund) een uitstekend alternatief voor in de stamppot. Daarvoor kun je gewoon plakjes vleeswaar in blokjes snijden.

Macaroni doet het - behavel met gehakt of kip - natuurlijk ook uitstekend met blokjes (runder)rookworst of smac / boterhamworst.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Er bestaat ook een "ham" die gebruikt wordt door islamitische bakkers op een pizza, deze is gemaakt van kalkoen.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Corned beef
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
ik zou het eens biologisch proberen, vooral met varkensvlees is er een groot smaakverschil tussen bio en niet bio.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing