Brood rijst wel maar zakt in tijdens bakproces, wat kan ik het beste doen?
Ik gebruik achtereenvolgens 350 ml water (of melk), 350 gr volkorenmeel, 150 gr bloem, ca 9 gr droge gist, ca 20 ml olijfolie (of 14 gr boter), 2 theelepeltjes zout, 1 eetlepel suiker. Vervolgens stel ik mijn broodbakmachine in op het programma volkorenbrood ( dan rijst het 2x zo'n 20 minuten en het totale bakproces is 3 uur en 40 minuten). Tot en met het rijzen gaat alles goed, daarna (tijdens het bakproces) zakt het in en heb ik uiteindelijk een droog en ingezakt brood.
Ik heb ook al geprobeerd om de ingrediënten er in omgekeerde volgorde in te doen, maar dat geeft hetzelfde resultaat.
En omdat één van de gezinsleden geen zuivelproducten mag hebben vervang ik de melk door water en de boter door olijfolie. Bij beide opties (water en olijfolie of melk en boter) heb ik hetzelfde probleem. De machine instellen op een ander programma (bijv. Basic) geeft hetzelfde resultaat.
Wat doe ik niet goed?
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.