Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Brood bakken op z'n Frans

Hoe krijg ik m'n zelf gebakken brood zo luchtig en knapperig als een stokbrood van een Franse boulanger?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
2.3K
Amadea
13 jaar geleden
Het is de bedoeling dat de éérste zin een vraag is!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dát gaat niet lukken! De bereiding met de juiste ingrediënten van de echte Franse baguette, lukt ze alleen dáár. Jammer, moeten we toch afreizen.....
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Je moert het deeg correct kneden. Op een bepaald moment wordt het deeg iets taaier. Dan is het goed gekneed. Vervolgens laat je het vorrijzen. Na kort kneden, vorm je je brood, en laat je het rijzen tot het ruim 2 keer zo groot geworden is. Dan in een vochtige luchtoven afbakken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Lekker knapperig stokbrood bakken kost tijd en je moet de juiste ingrediënten gebruiken. Dat is niet echt moeilijk als je geen linkerkeukenhanden hebt maar de Fransen gebruiken een iets minder uitgemalen bloem van harde tarwe, om mee te beginnen, dan wij gewend zijn voor witbrood. En een vochtige atmosfeer in de oven is essentieel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding