Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Er drijft wat schimmel op mijn druivensap die ik pas na het koken in beugelflesjes heb bewaard. Is het druivensap nu nog geschikt voor consumptie?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
4.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Overal waar schimmel in zit is niet meer te gebruiken. Als je dat namelijk binnenkrijgt, heb je een probleem en kun je ernstig ziek worden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ooit Gedacht aan Kaas ?
Ik zou het niet riskeren. Zelfs als je de schimmel er af hebt geschept, zitten er nog allemaal schimmeldraden of sporen in je druivensap
Deze zijn onzichtbaar, maar niet echt goed voor je gezondheid.
(Lees meer...)
13 jaar geleden
Ik zou het net meer drinken, je heb kans dat je er erg ziek van word, er zal vermoedelijk nog veel suiker ingezeten hebben en schimmels zijn gek op suiker warmte en vocht. Ik zou het niet gokken en gewoon wegspoelen.

Toegevoegd na 3 minuten:
Lees net van een schimmel die voorkomt in o.a. wijn de ochtratoxine A, die schijnt kankerverwekkend te zijn lees de link maar.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding