Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan dit? Pannenkoeken bakken maar blijft plakken aan de bodem van de pan.

Ik ben bezig met pannenkoeken bakken. Maar hij blijft steeds aan de bodem plakken. Het is een anti aanbakpan.
Ik doe het met vloeibare boter op een middelhoog vuur.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (6)

over schakelen naar zonnebloem olie ook een scheutje in het beslag
en voor de volgende keer een nieuwe pan kopen.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik neem aan dat je met "boter" margarine o.i.d. bedoelt. Dat werkt normaal gesproken prima. Waarschijnlijk is je antiaanbaklaag versleten.
bamibal
13 jaar geleden
Ik denk dat de verhouding van je pannenkoeken mix niet goed is geweest.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je pan is niet heet genoeg, op vol vuur zetten zonder iets erin, na een paar minuten de boter erin, als die gesmolten is de pannenloek mix.
Smakelijk
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het is mogelijk dat de pan met zeep (afwasmiddel) is afgewassen. Dan blijven de meeste dingen plakken aan de bodem van de pan. De pan schoonmaken met veel heel heet water en droogwrijven met theedoek of keukenpapier. Of geen water gebruiken en alleen goed schoonmaken met keukenpapier. Geen schuurmiddel gebruiken.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
pan goed heet laten worden , kommetje met olie ernaast
even de olie in de hete pan laten rondgaan en weer terug in het kommetje.
Dan beslag in de pan en beslag laten stollen, omdraaien en hetzelfde ritueel
Bronnen:
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing