Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe maak je knoflook wok saus?

Bij de wok kan je altijd sauzen kiezen in het restaurant... En de knoflook saus is heerlijk! Enig idee wat je daar voor nodig hebt en hoe je dat maakt?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
15.9K
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
goeie vraag deze ga ik volgen!
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik vermoed dat je daar knoflook voor nodig hebt :)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je gaat door voor de koelkast
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Jeuj! :)

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Van conimex hebben ze ook woksaus knoflook, misschien is dat een optie.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
HEERLIJK! Als je hem een keer zelf hebt gemaakt, lust je nooit meer knoflooksaus uit een flesje!


Ingrediënten:

•1/2 eetlepel cognac of citroensap

•1/2 tot 1 theelepel suiker

•3 knoflooktenen (of meer)

•125 ml creme fraiche (of Blue Band Finesse voor verrijken)

•3 eetlepels mayonaise

•1 eetlepel gesnipperde bieslook (eventueel 1/2 eetl. gedroogde bieslook)

•1 eetlepel gesnipperde peterselie (eventueel 1/2 eetl. gedroogde peterselie)

•zout, peper


Bereidingswijze:

•Meng citroensap met de suiker en roer totdat de suiker is opgelost.(Dit gaat beter als je het citroensap eerst verwarmt; bijv. even in de magnetron)

•Pers de knoflooktenen en roer door het citroensap.

•Meng creme fraiche, mayonaise en kruiden erdoor.

•Naar smaak zout en peper toevoegen.

Toegevoegd na 36 seconden:
http://www.smulweb.nl/recepten/1076202/Knoflooksaus

Toegevoegd na 36 minuten:
Chinese knoflooksaus


2 el pinda/arachide olie
2 el uitgeperste knoflook
3 el oestersaus
wat geraspte gember
1 dl kippebouillon


Bereiding
Verhit de wok tot goed heet. Voeg de olie toe en wacht tot die begint te roken, voeg de gember en knoflook toe. Maar heel eventjes bakken want het mag niet verbranden, voeg de oestersaus en bouillon toe en laten sudderen voor een paar minuutjes.

Toegevoegd na 37 minuten:
http://forum.fok.nl/topic/1261395
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Mariejose: 't lijkt me heerlijke knoflooksaus, maar niet helemaal wat vraagsteller bedoeld.
Vraagsteller vraagt het recept voor een wok-knoflooksaus, niet een normale knoflooksaus voor o.a. bij de shoarma.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Goeie toevoeging van de woksaus.
Nu van mij ook een +
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Klinkt lekker, ga ik zeker proberen!
Schil een stukje verse gember en snipper of rasp hem zeer fijn.
Doe hetzelfde met 2 knoflookteentjes.
Verit 2 lepels sesamolie en bak de gemberen knoflook hierin even aan. Mag niet verbranden, dus echt maar even. Zet het vuur lager.
Voeg nu hieraan toe;
¼ l. kippenbouillon,
klein scheutje rode wijnazijn,
2 el. sojasaus, (geen ketjap, die is te zoet)
1 el. oestersaus,
1 el. hoisinsaus,
1 klein lepeltje rode currypasta,
Roer alles goed door en laat afgedekt zachtjes 15 min. garen.
Los tot slot 1 lepeltje aardappelzetmeel op in wat koud water en bind hier de saus lichtjes mee.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding