Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe maak je puree met gekookte aardappelen van gisteren?

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Fijn maken, beetje melk en boter erdoor roeren en als je het lekker vind zijn wat kruiden zoals oregano, rozemarijn, bieslook, peterselie erdoor ook lekker.. of wat denk je van kaas er door heen? Kaas erover heen en in de oven gratineren is lekker maar opwarmen in de magnetron of opbakken in de pan kan natuurlijk ook altijd...
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (10)

stampen

Toegevoegd na 8 seconden:
en stampen.

Toegevoegd na 23 seconden:
en stampen
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
en nog eens stampen
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Beetje warme melk toevoegen en dan stampen.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Ik zou ze eerst even 5 min. laten koken, daarna op de gebruikelijke manier klaarmaken. Evt. daarna even in de magnetron extra opwarmen. Eet smakelijk :)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
ik fruit lekker veel ui in de roomboter, en meng dat samen met veel verse peterselie door de gestampte aardappels.
slechte tip als je op dieet bent, maar wel erg lekker!

Toegevoegd na 1 minuut:
en dan opwarmen in de oven, dat vind ik zelf lekkerder dan in de magnetron.
15 jaar geleden
Stampen, warme melk, of een klontje boter erbij, vuur niet te hoog en goed blijven roeren.

Heb je gewoon je aardappelen van gisteren over en wil je er wat mee (ongeacht de verwerking), dan kun je ze ook in plakjes snijden en gebruiken op een ovenschotel. Ook lekker!

Eet smakelijk in ieder geval!
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Met m'n stevigste vork prak ik de (koude) aardappelen in de pan, dan wat warme melk erover en een goeie klont boter, en dan op laag vuur de massa verwarmen. Beetje nootmuskaat erover - klaar....
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
En vergeet niet na het stampen, behalve wat boter of jus, scheutje melk, ook peper en nootmuskaat toe te voegen.
Soms komt het ook goed uit om een overgebleven restje groente (bijv. spercieboontjes, spruitjes, andijvie etc. ) er door heen te mengen. Zelf vind ik uitgebakken spekjes ook heel lekker, maar die doe ik er niet bij vanwege de calorietjes, he!
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Aardappels prakken/stampen, melk erdoor heen, opwarmen en er een 'papje' van maken. En dan kan je er nog zout en boter door doen...
Zo heb ik weleens aardappelpuree gemaakt, en die smaakte prima :D
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Koude aardappelen stampen is best moeilijk, je krijgt soms wat klonten. Het helpt om ze warm te maken dan te stampen. Kook wat melk met een klontje boter erin. Voeg dit aan de gestampte aardappels toe en dan met de mixer erin.
Op zich is dit prima puree.
Je kan er nog kaas doordoen en/of er overheen en dan in de oven.
Wat heel leuk en feestelijk is om bovenop de puree wat aardappelpuree in roosjes te spuiten. Dan gratineren in de oven. Dit doe je door wat puree achter te houden, er nog wat extra melk bij doen en dan in de spuitzak.
Onmisbare kruiden: wat extra zout, peper en nootmuskaat. Dit zijn de basiskruiden.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing