Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

In het sap van sla zit een bittere stof, dat zit ook in andijvie , witlof en gek genoeg ook in paardebloemen.
Het is allemaal fam. van elkaar, dus ook de paardebloem.
Hoe meer de sla gekneust is, hoe meer je de bittere stof proeft.
Het is de melkachtige stof die je ook ziet bij het uitsnijden van het hartje van de sla, witlof en andijvie.
Hier zitten geneeskrachtige stoffen in die goed zijn voor je lever en gal.
Het zit vooral in het witlof en de paardebloem.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Na wat onderzoek het volgende:
Sla gaat niet bitter smaken als de bladeren gekneusd zijn.
Je krijgt wel bruine plekken door oxydatie, maar dat beïnvloedt de smaak niet.
AWM
15 jaar geleden
De menselijke factor is daar niet in te onderschatten. Dus als je uit gaat knijpen dan op een gegeven moment is al het sap eruit en loopt het gewoon allemaal niet meer. De rekening is dan bitter want je krijgt gewoon terug waarvoor je in eerste instantie uit bittere noodzaak het had uitbesteed.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Misschien omdat het vocht eruitgaat omdat het gekneusd is?
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing