Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is het kruisbesmettings verhaal van vlees ook op vis van toepassing?

Het is bekent dat je b.v geen kip mag snijden op een snijplank waar b.v rundvlees op is gesneden.

Is dat ook zo met vis?
B.v met zalm en tonijn.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Zolang alles wat je snijdt daarna goed verhit wordt in de pan, dan maakt het helemaal niet uit dat je kip en andere dingen op dezelfde plank hebt gelegd.

Buiten dat kan kruisbesmetting bij alle levensmiddelen gebeuren. Zo gauw er bacteriën van het ene product op de snijplank terechtkomen, kunnen ze daarna gewoon op het volgende product terechtkomen.
(Lees meer...)
bamibal
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Het beste is om minimaal 2 snijplanken te hebben. Een voor groente, brood en fruit en een voor alle andere producten. voor de laatste geld, dat deze goed afgewassen kan worden. Dus een van kunststof bijvoorbeeld.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image