Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kook ik conference peren?

Hoe lang moet ik ze koken???

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
18.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Peren zijn grofweg te onderscheiden in handperen en stoofperen. Conference zijn handperen en geen stoofperen.
De handpeer zoals de Conference heeft over het algemeen een groene kleur met soms een rode blos, een zachte schil die eenvoudig te verwijderen is, en sappig en zacht vruchtvlees.

De stoofpeer (Gieser Wildeman, Saint Remy) is ook groen maar is droog en hard, en wordt alleen na lang koken eetbaar. Voor het koken/stoven kun je dus het beste Stoofperen gebruiken (Gieser Wildeman, Saint Remy).

Overigens worden handperen meer toegepast in de keuken voor het maken van bijv perenstrudel/ perentaart. Deze handperen worden dan niet gekookt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Conferenceperen zijn handperen; die kook je dus niet. Mocht je in de war zijn met stoofperen dan zijn hier wat recepten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik denk dat je stoofperen bedoeld? Ongeveer 45 tot 60 minuten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding