Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

is een ei wel goed na 3 minuten in de magnetron?

Ik heb net cake in een mok gemaakt, alleen daar moet wel 1 rauw ei in. Nou moet die daarna voor 3 minuten in de magnetron maar is dat ei dan wel goed genoeg verwarmd zodat het gewoon veilig is?? (i.v.m salmonella dus)

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Na 3 minuten is het ver genoeg doorverhit. De kans dat er nog salmonella in zit is zo klein, dat het wel als 'veilig' beschouwd kan worden.

Zet maar eens enkel een ei in een schaaltje in de magnetron op vol vermogen. Bij ons is hij na 20 seconden al door-en-door gestold. Ik bak al jaren m'n eieren in de magnetron.

Eiwit stolt bij 63 graden, dooier bij 68. Salmonella gaat zeer snel dood bij temperaturen boven de 55 graden.

Toegevoegd na 3 minuten:
Boven de 70 zit je sowieso goed, en dat haalt een magnetron makkelijk in 3 minuten mits de cake niet te groot is. Maar dan zou hij ook niet gaar zijn
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Een zacht gekookt ei is toch ook maar 3 minuten? Of vergis ik me (ik eet ze nooit zachtgekookt)
Maar 3 minuten in de magnetron is prima tegen de salmonella.
Ik ben wel benieuwd naar dat recept trouwens
anneliez
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing