Wat kan ik doen om plakkerige aardappels minder plakkerig te krijgen?
Ik had aardappels gekookt, in kleine stukjes gesneden. Na het koken afgegoten en met het deksel op de pan weggezet om ze later op de dag te verwerken tot een rundvleessalade. Nadat ik ze fijn gestampt had, had ik een plakkerige massa gekregen, alsof er lijm doorheen gegooid was. De smaak is op zich goed, maar de structuur niet echt lekker. Ik hoopte dat het beter zou worden na toevoegen van de overige ingredienten. Maar dat is dus niet zo.
Heeft iemand tips hoe ik dit probleem kan oplossen of is het een verloren zaak?
Toegevoegd na 3 uur:
Nou, ik heb het advies van mamarianne opgevolgd en nog wat extra aardappels erbij gekookt. Dat heeft geholpen. Dank je wel daarvoor!
Enne, gewoon ter informatie: ik wist al wat ik fout had gedaan, maar niet of ik daar nog iets aan kon doen. En uiteraard had ik vastkokende aardappels gebruikt. Voor een volgende keer knoop ik iig in mijn horen, dat ik de aardappels gewoon nog niet kan koken, als ik nog weg moet tussendoor. ;-) Ben weliswaar vrouw, maar sommige dingen moet kan je gewoon niet tegelijk, hihi.
Bedankt voor alle reacties iig!
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.