Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

kan je olie gebruiken i.p.v. boter voor een roux voor soep?

Toegevoegd na 31 seconden:
en wat is het smaakverschil?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Ja het kan,

En het smaakverschil is zo minimaal dat je het niet zult proeven :D
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

elke roux maak je op basis van boter en het is ook beter dat te gebruiken en lekkerder. naar mijn weten kan het ook niet anders en natuurlijk veranderd de smaak.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik heb het zelf nooit geprobeerd, dus zeker weet ik het niet.
Maar persoonlijk denk ik dat het heel vettig zal worden.... En daardoor minder lekker. Ook denk ik dat de bloem niet goed zal mixen met olie...

Maar ik ben nu toch wel een beetje benieuwd dus mocht je het toch nog gaan proberen: hou ons op de hoogte! ;)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Een leuk recept dat bewijst dat het prima met olie kan is http://www.smulweb.nl/recepten/872956/Cajun-cajun-roux
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
ja hoor is eigenlijk het zelfde je moet wel een smaakloze olie gebruiken want anders wordt de smaak anders.of je moet een bepaalde smaak aan je recept willen hebben als je bv een roux maakt voor een indisch recept kan je walnoot olie gebruiken maar maak het vuur bij veel soorten olie niet te heet want dan verbranden de vaste bestand delen
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing