Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke soorten vlees en vis zou de mens -zonder consequenties- rauw kunnen eten?

Kip bijv. niet i.v.m. salmonella. Wat zijn andere vleesvormen of vis die je beter niet rauw kunt eten?

Toegevoegd na 3 minuten:
Ik wil dus weten welke vis en vlees je wél rauw kunt eten.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Paling, gerookte zalm, haring, biefstuk, tartaar
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Gerookte zalm klinkt niet echt rauw.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Wel lekker;-) en niet gebakken...ach ja

Andere antwoorden (3)

Voor zover ik weet zijn alle 'gebruikelijke' vissen in Nederland rauw te eten, mits het vers is.
Hetzelfde geldt voor rundvlees.

Varken en kip beslist niet rauw eten.

Toegevoegd na 27 seconden:
Als mensen hier een andere mening over hebben hoor ik het graag.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Wat je wél rauw kan eten: Filet Americain, rundvlees, kalfsvlees, tartaar.

En vis heb ik niet zo veel verstand van!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Geen rauw varkensvlees ivm lintworm. Het varken is een tussengastheer en als jij het eet, kan de mens ook een prima leefplek zijn voor zo'n worm.

Wel kun je allerlei soorten gedroogd vlees en vis eten, te koop bij toko's. Denk maar aan de eskimo's en indianen..
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image