Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke soorten vlees en vis zou de mens -zonder consequenties- rauw kunnen eten?

Kip bijv. niet i.v.m. salmonella. Wat zijn andere vleesvormen of vis die je beter niet rauw kunt eten?

Toegevoegd na 3 minuten:
Ik wil dus weten welke vis en vlees je wél rauw kunt eten.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Paling, gerookte zalm, haring, biefstuk, tartaar
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Voor zover ik weet zijn alle 'gebruikelijke' vissen in Nederland rauw te eten, mits het vers is.
Hetzelfde geldt voor rundvlees.

Varken en kip beslist niet rauw eten.

Toegevoegd na 27 seconden:
Als mensen hier een andere mening over hebben hoor ik het graag.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Wat je wél rauw kan eten: Filet Americain, rundvlees, kalfsvlees, tartaar.

En vis heb ik niet zo veel verstand van!
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Geen rauw varkensvlees ivm lintworm. Het varken is een tussengastheer en als jij het eet, kan de mens ook een prima leefplek zijn voor zo'n worm.

Wel kun je allerlei soorten gedroogd vlees en vis eten, te koop bij toko's. Denk maar aan de eskimo's en indianen..
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing