mijn chocomousse is te slap, hoe komt dit? hieronder mijn recept
heb al 4 maal chocomousse gemaakt, met 3 recepten, 1e recept 1e keer gelukt, 2e keer mislukt; te vast. daarna een ander recept gebruikt, te lopend, nu weer een ander gebruikt en terug te lopend, ik geef jullie mijn laatst gebruikt recept.
Voor 4 personen:
150 g chocolade
4 eieren
4 eetl. Suiker
Bereidingswijze:
chocolade laten smelten
splits ondertussen de eieren
klop de eierdooiers met 3 eetlepels suiker op
(heb deze eigenlijk wel gewoon losgeklopt, niet echt met de mixer ofzo)
klop de eiwitten met 1 lepel suiker op
(helemaal stijf geklopt)
gesmolten chocolade bij het eidooiermengsel voegen
(heb al vaak gehoord dat deze moet afkoelen, heb een minuutje laten afkoelen uit vrees dat deze weer zou opstijven)
opgeklopt eiwit voorzichtig toevoegen
in schaaltjes gieten
min. 1 u laten opstijven
ik heb nog 2 bijvragen:
ik heb melkchocolade gebruikt, wegens pers. voorkeur, kan dit daardoor zijn dat ze te lopend is
en komt het omdat de verhouding van de eieren gelijk is, moeten er niet meer eiwitten/eidooiers ??
bedankt
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.