Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik heb per ongeluk zure room gekocht in plaats van crème fraiche. Kan ik die wel in een warm gerecht (kippenragout) doen?

Toegevoegd na 5 minuten:
Gaat het niet schiften dan?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
44.8K
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je kan ook terug naar de winkel gaan met het bonnetje en het ruilen...

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ja, die kun je prima gebruiken voor een kippenragout.
Lees dit recept maar eens op onderstaande bron.

http://www.kookjij.nl/recept-berlijnse-kippenragout
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Als je er een beetje honing aan toevoegd om de het ergste zuur eruit te halen wel
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Zure room gaat alleen schiften als je het meekookt, dus je kunt de room toevoegen als je ragout van het vuur af is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het verschil tussen zure room en crème fraiche zit hem in het vetgehalte. Zure room bevat 20 % vet en crème fraiche 35 %. Crème fraiche is dus in feite slagroom die aangezuurd is met melkzuurbacteriën.
terwijl crème fraiche uitstekend is te gebruiken in warme toepassingen, is zure room juist geschikt voor koude gerechten.
Voeg je zure room toe aan warme gerechten, zorg er dan voor dat ze niet meer koken. Om schiften dan te voorkomen zorg er dan voor dat je de room dan mengt met wat bloem of een eidooier.
Zure room is ook eigenlijk geen room, maar melk waaraan room is toegevoegd. Door de melkzuurbacterieën ontstaat de dikkere zachte saus.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding