Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Verse mozzarella kan je niet invriezen, bewerkte
mozzarella wel. Vries het wel niet langer dan zes maanden in, want dan zal de kaas kruimelig worden en vocht verliezen bij het ontdooien. Laat de mozzarella langzaamaan ontdooien in de koelkast over een tijdsbestek van een week. Op die manier geef je de kaas om het vocht opnieuw te absorberen voor je het gebruikt.
Ontdooide mozzarella gebruik je best alleen in gerechten waarbij het in gesmolten vorm verwerkt wordt.
Mozzarella invriezen veroorzaakt doorgaans een scheiding van de vetbolletjes, wat zich kan uiten als een soort olievlekken in gesmolten bereidingen.

Toegevoegd na 52 minuten:
Geef je de kaas kans om het vocht opnieuw te absorberen voor je het gebruikt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image