Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik zoek een Recept voor rasechte sizilianse Spaghetti met vispasta?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Pasta con le sarde, een typisch Siciliaans pastagerecht met ansjovis, verse sardines, wilde venkel, pijnboompitten, krenten en saffraan.


1 envelopje saffraan
3 eetlepels pijnboompitten
1 kleine venkelknol
1 kleine ui
1 grote teen knoflook
2 ansjovisfilets uit blik
1 dl (Siciliaanse) olijfolie
1 theelepel venkelzaad
1-11/2 eetlepel tomatenpuree
1 dl droge witte wijn
3 eetlepels krenten
zout, versgemalen peper, cayennepeper
300 gr verse, gefileerde sardines
400 gr stevige pasta (bucatini of penne)


Week de saffraan in enkele lepels warm water.
Rooster de pijnboompitten goudbruin.
Snijd de venkel in kleine stokjes en pel en snipper de ui en de knoflook.
Spoel de ansjovis af en snijd de filets in stukjes.
Verhit 4 eetlepels olie en fruit de ui en de knoflook met het venkelzaad ± 5 minuten zonder te kleuren.
Bak de venkel even mee.
Voeg de ansjovis toe en laat die al roerend enigszins uit elkaar vallen.
Voeg de tomatenpuree, de wijn, de krenten, de saffraan, wat zout, peper en
cayennepeper toe en stoof alles rustig door tot een mooie saus ontstaat.
Voeg zo nodig iets meer tomatenpuree toe.
Verhit een paar lepels olie, bak de sardines snel bruin en bestrooi ze met wat zout.
Kook de pasta in ruim gezouten water net gaar.
Warm de sardines en de pijnboompitten even in de saus.
Meng de pasta met de helft van de saus, geef de rest erbij.


Soms wordt dit gerecht opgediend met een mengsel van warm krokant gebakken broodkruim met wat knoflook, peterselie en cayennepeper.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
BINGO ! Bedankt !!! Dr. J:E.P. Wiegert ( Duitsland )

Andere antwoorden (2)

Recept
Siciliaanse spaghetti


Boodschappenlijst
Bereidingstijd:
20-30 minuten
Keuken:
Italiaanse keuken
Smaak:
Hartig
Techniek:
Bakken
Soort gerecht:
Ovenschotel



Ingrediënten voor 4 personen
=350 gr.spaghetti,zout en
zwarte peper,= 1 kg rijpe
romatomaten,=2 sjalotjes,
=2 knoflookteentjes,
=3 el olijfolie,=1 handje
basilicum.

Bereidingswijze
1.Kook de spaghetti beet-
gaar volgens de aan-
wijzing op de verpakking.
Giet af en laat goed
uitlekken.Snijd intussen
de tomaten klein.Pel de
sjalotjes en snijd ze nin
partjes.Pel de knoflook-
teentjes en snijd ze in
kleine blokjes.
2.Verhit de olie in een
pan of wok.Bak daarin
de sjalotjes en knoflook
in ca.5 min.glazig.
Voeg de kleingesneden
tomaten toe en breng het
mengsel aan de kook.
Zet het vuur dan lager en
verwearm de tomaten nog
ca 2 minuten.
3.Schep tot slot de uitge-
lekte spaghetti door het
mengsel in de pan of
wok.Breng krachtig op
smaak met zout en peper
Scheur de basilicum-
blaadjes klein en strooi
over de pasta.
Serveer de pasta zo snel
mogelijk.
Serveer hierbij een ge-
mengde salade met een
kruidenvinaigrette.
Serveertips
Schenk er een rode wijn bij.

Toegevoegd na 1 minuut:
recept van www.smulweb.nl
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
en de vis dan?
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
ja, sorry, over het hoofd gezien
koop het boek 'de zilveren lepel' echt n aanrader voor echte italiaanse recepten
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image