Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik heb net Indiaas gegeten. Waarom heten curry's, currY's en wat zijn de basisingredienten die het een curry maken ?

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

sik kan je het beste verwijzen naar de engelstalige wikipedia: urry (IPA:/ˈkʌri/) is a generic description used throughout European and American culture to describe a general variety of spiced dishes, best known in Asian cuisines, especially South Asian cuisine. Curry is a generic term, and although there is no one specific attribute that marks a dish as "curry", some distinctive spices used in many, though certainly not all, curry dishes include turmeric, cumin, coriander, fenugreek, and red pepper. The word curry is an anglicised version of the Tamil word kari. It is usually understood to mean "gravy" or "sauce", rather than "spices". [1] In most South Indian languages, the word literally means 'side-dish', which can be eaten along with a main dish like rice or bread.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image