Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zitten er nog vitaminen in een gerecht dat uren staat te sudderen,zoals pastasaus of rundvleesstoofpot ?

Toegevoegd na 1 dag:
Ik vraag dit omdat je,groente bv, altijd zo kort mogelijk moet koken ivm vitamineverlies.Weet echt niemand dit?Ik heb veel gezocht maar kan hierover niets vinden.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Een tomaat bevat lycopeen een helderrood carotoïde. Deze stof beschermt tegen kanker en hart- en vaatziekten, omdat het een sterke antioxidant is. Koken van tomaten vergroot de biologische beschikbaarheid waardoor deze stof veel beter door het lichaam opgenomen wordt. Lycopeen is vetoplosbaar en dus in combinatie met vet of olie beter opneembaar.Dus voor de pastasaus wel

Toegevoegd na 3 minuten:
ook in de stoofpot zitten nog voldoende vitaminen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image