Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wie heeft een recept met avocado?

Ik heb geen goede recepten kunnen vinden waarin ik mijn favoriete groente kan verwerken. Iemand tips?

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Ingrediënten voor 4 personen

2 filets van gerookte kip

1 avocado

1 citroen

4 tomaten

1 krop sla

1 blikje maïs:

1 limoen

1 eetlepel balsamicoazijn

enkele blaadjes dragon

fleur de sel

versgemalen peper




Het recept

Snij de kippenfilets in sneetjes.

Schil de avocado, snij hem in sneetjes, en besprenkel ze meteen met citroen om verkleuring te voorkomen.

Was de tomaten, snij ze in schijfjes en verwijder de pitjes. Snij de helft van de schijfjes in kleine dobbelsteentjes.

Was de sla en snij ze in fijne reepjes. Laat de maïs goed uitlekken.

Doe de slareepjes in een kom. Besprenkel ze met de balsamicoazijn en bestrooi met enkele fijngesnipperde dragonblaadjes. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Meng alles goed.

Bedek de bodem van een schotel met de sla. Leg er de kippenreepjes op, daarna de avocado- en de tomatenreepjes. Eindig met de maïskorrels en de tomatenblokjes. Bestrooi de schotel met enkele hele dragonblaadjes.

Pers de limoen uit en overgiet de schotel met een stevige scheut van het sap. Bestrooi met wat zout en met flink wat peper.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (8)

guagamol (of hoe je dat ook schrijft) Dipsaus op basis van avocado voor bij je tortilla chips of lekker op je mexicaanse wraps.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Avocadomousse (van gepureerd vruchtvlees)
Trio van rode mul, tarbot en zeeduivel
Kruidige kidneybonen-avocado-schotel met bier

Zie links voor de recepten (op volgorde)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Heb er 130 voor je, Via allerhande.nl. Dit vind ik een fijne site om recepten op te zoeken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Ook ik ben fan van de receptensite van Albert Heijn.

In de bron mijn absoluut favoriete recept met avocado:
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Voorgaande recept klinkt heerlijk.

Wat wij soms doen voor lunch is gewoon pureren citroen knoflook en beetje zout erbij, lekker dippen met turks brood of chiabatta.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Maak eens tortillea's (even een paar minuten in een voorverwarmde oven).
Voor de vulling roerbak je diverse groenten (ik ben vegetarier, maar je kunt ook gehakt erbij gebruiken).
Daarnaast maak je van 2 avocado quacemole:
Verwijder de schil en de pit, en prak de avocado's tot mousse. Voeg er flink wat zout en creme fraiche aan toe (blijven proeven tot het de juiste verhouding zout-creme fraiche-avocado heeft).
Met deze mousse en de roerbakgroenten vul je de tortilla's...
He...ik krijg er honger van...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Avocadosoep.
Dit is een soep die koud gegeten wordt. Echt een heerlijk voorgerecht en niet alleen op een warme dag.

Ingrediënten:
2 avocado's
citroensap van 1/2 citroen
0,5 liter koude groentebouillon van 1 tablet
0,2 l witte wijn
1 sjalotje
0,1 l creme fraiche
zout
peper

Bereidingswijze:
Schil en pit van de avocado's verwijderen.
Snijd 1/4 avocado in dunne plakjes en wrijf ze in met citroensap. (= voor de garnering)
Verwarm de bouillon. Snipper de sjalot en voeg die toe. Even doorkoken.
Haal de pan van het vuur en doe de rest van de avocado's in de pan. Pureer de avocado's met de bouillon en de sjalot met een staafmixer of in de keukenmachine .
Doe de 'soep' weer in de pan en zet deze weer op het vuur.
Voeg al roerend het limoensap toe.
Voeg daarna de wijn toe.
Voeg al roerend de creme fraiche toe en breng de soep op smaak met zout en peper
Verdeel de soep over 4 diepe borden en garneer het met de schijfjes avocado.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
avocado met vinaigrette ( wij doen gesnipperde uitjes olie azijn zout peper mosterd)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image