Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Jaren geleden heb ik eens een kroepia gegeten wie heeft er een recept voor mij?

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
in: Koken
4.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

"Ingrediënten
150 gram (pandan)rijst
zout
peper
1 theelepel geelwortel (koenjit)
6 diepvries loempiavellen
2 lente-uitjes
1 rood Spaans pepertje
100 gram gepelde garnalen
120 gram geraspte Leidse kaas
1 theelepel gemalen
koriander (ketoembar)
1 ei
olie om te frituren
Bereiding
Kook de rijst gaar en droog in water met zout en de koenjit. Laat intussen de loempiavellen ontdooien.

Maak de lente-uitjes en het pepertje schoon en snipper ze fijn (verwijder eventueel de zaadjes; die zijn het scherpst). Snijd de garnalen in kleine stukjes.

Meng de gare rijst met de ui- en pepersnippers, de garnalen, de kaas en de koriander; breng het mengsel pittig op smaak met zout en peper.

Klop het ei los. Schep het rijstmengsel op het midden van de loempiavellen, vouw een punt over de vulling, bestrijk de deegranden met losgeklopt ei en vouw de 2 'zijpunten' over de vulling; rol de loempia's op.

Verhit de olie tot 190 °C en frituur de loempia's (niet te veel tegelijk) in ca. 3 minuten goudbruin; laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveer de loempia's heet, eventueel met zoete chilisaus."
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Ik maak het altijd zo:
maak een vulling van rijst, koenjit, lente-uitjes, pepertjes, garnaaltjes, gedroogde koriander. Voor de liefhebber kan daar ook nog wat kaas door of wat ik ook wel eens doe, stukjes ontbijtspek, knisperig uitgebakken en dan verkruimeld er doorheen, maar dat wordt niet altijd gedaan.
Maak de vulling zoals je nassi zou maken vwb de verhoudingen.
Loempiavellen kun je kant en klaar kopen, vul deze met het mengsel en frituur het kort.
Heerlijk!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
+1, lijkt me heerlijk, ga ik proberen;)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Echt zo lekker, het is hier een zeer populaire gerecht!
Voor de vulling:
300 g basmati rijst, goed gewassen
1 sjalot, gesnipperd
4 dl groentebouillon
1 kruidenbuiltje (tijm, laurier, peper, rozemarijn)
2 dl room
roomboter
1/2 bosje koriander
En verder
wonton loempia vellen
Voor de kerrie vinaigrette:
0,5 l droge witte wijn
1 el kerriepoeder
2,5 dl groente bouillon
0,3 dl rijstazijn
2 el gembersiroop
1 dl oestersaus
1 dl arachideolie

Voorbereiding
Maak eerst de vinaigrette. Zet de kerriepoeder in een beetje olie even aan. Blus met witte wijn en de groentebouillon. Laat sterk inkoken en vervolgens iets afkoelen. Hierdoor de rest van de ingrediënten roeren, op smaak brengen met peper en zout.
Maak van de ingrediënten voor de vulling een smeuïge risotto. Laat afkoelen en breng op smaak. Knip de loempiavellen op de juiste grootte en vul die met de risotto. Plak vervolgens dicht met eidooier. Laat afkoelen en ongeveer een uur later. rusten.

Bereiding
Bak vlak voor serveren af in arachideolie op 180°C. Breng de vinaigrette nog even op temperatuur.

Serveren
Neem kleine schaaltjes. giet er voorzichtig wat vinaigrette in en leg hierop het gefrituurde loempiaatje.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding