Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Weet iemand een lekker en makkelijk recept voor 4 personen?

Ik ben nog niet zo ervaren met koken, wel avondeten a.u.b. :)

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Spaghetti Bolognese:

Een halve kilo rundergehakt rul bakken, groentepakketje erdoor, en daarna een pot pastasaus.

Spaghetti koken, en klaar!
bamibal
14 jaar geleden

Andere antwoorden (9)

Gehaktschotel met buggles en kaas:
750 gram gehakt rullen in de pan
1 grote gesnipperde ui erbij
Wanneer de uien glazig zijn voeg toe: 2 tenen knoflook, paprika (in stukjes), groot blikje mais (niet uitlekken) en zakje chiliconcarne kruiden.
Laat 5 minuutjes op laag vuur staan staan.
Schep alles in een ovenschaal, doe zakje buggles chips en vervolgens geraspte kaas erover. Even in de oven of onder de gril zodat de kaas smelt.

Bak sla ernaast en eet smakelijk!
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Bak stukjes kipfillet met wat kerriepoeder en ketjap gaar, pot of blik sperziebonen erbij, pakje kerriesaus (maggie/knorr) aanmaken er en erbij doen. Bak intussen blokjes voorgebakken aardappeltjes. En voila, lekker en binnen 10/15 minuten op tafel.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Stoofpotje
750 Gr. Rund sukade in blokjes van1,5 gesneden.
Om en om bakken, tot het om en om bruin is. 1 grote ui in stukjes, 3bosjes bosui of lente ui kleine ringen snijden, half bakje gesn. champignons, winterpeen in blokjes om en om mee bakken ( 3 minuutjes ofzo)
Dan 1 eetlepel bloem doorroeren. 1 theelepel paprikapoeder bij. Omscheppen, dan half liter water bij. 2 runderboullion blokjes bij en om een laag vuur met deksel 4 à 5 uur laten opstaan en af en toe roeren.
Op laatste zout peper op aak bij.
Serveer het met of rijst,aardappels gekookt of aardappelpuree.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Koop een pak Knorr Wereldgerechten voor 4-5 personen. Bijv. griekse gyros of een ander. Daar achterop staat in héle duidelijke instructie hoe je het moet maken, ookal gaat alles mis, dan nog is het te eten!!
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Binnen 20 min. klaar en erg lekker is;

Goulasch van kipfilet;

1 ui,
2 teentjes knoflook,
2 rode paprika's,
400 gr. kipfilet,
25 gr. bakboter,
1 blikje tomatenpuree (140 gr)
1 zakje kruidenmix Goulasch,
4 dl.water,
1 klein blikje doperwten.
5 eetl zilveruitjes.

Ui en knoflook schillen en fijnsnijden.
Paprika's en kipfilet in blokjes snijden.
In braad-of hapjespan bakproduct verhitten en kipblokjes bakken ( in ca 3 min. zijn ze bruin).
Ui, knoflook en paprika erbij doen en 2 min. meebakken.
Tomatenpuree erdoor roeren .
Kruidenmix door het water roeren, bij de kip gieten en aan de kook brengen.
uitgelekte doperwtjes en zilveruitjes erbij en alles nog 5 min. zachtjes laten koken.
Lekker met rijst, pasta of knapperig brood.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Een simpel eenpansgerecht, altijd makkelijk, altijd lekker, maar 1 vuile pan.
Snij gewoon wat verschillende groentjes (courgette, paprika, erwtjes, worteltjes,...) Laat de pan warm worden en gooi dan de groentjes in de pan naargelang de tijd die ze nodig hebben om te garen. Dan doe je er wat woknoedels bij (en wat water).
Als t water zo goed als weg is doe je er nog een geklutst eitje bij. En je roert goed, zo krijg je van die eierslierten als bij de chinees:-)
Aja, kruiden doe ik als ik geen zin heb gewoon met wat groentenbouillon, zout en peper, zo zit t bijna altijd goed.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
www.newyorkpizza.nl
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Oosterse bloemkoolschotel met kokos & cashewnoten

Ingredienten:
1 grote bloemkool
3 uien
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree (140 gram)
1 eetlepel kerriepoeder
100 gram geraspte kokos
2 eetlepels mango chutney
150 gram cashewnoten
1 theelepel suiker
zout en peper
olijfolie
(snelkook)rijst

Was de bloemkool en verdeel hem in niet te grote roosjes. Snij de uien en bak ze in een grote wokpan met wat olijfolie of boter tot ze glazig zijn. Pers de knoflook en voeg toe aan het mengsel, even roeren.

Doe de tomatenpuree en de kerrie erbij, weer even flink roeren. Schenk wat water in de pan (ongeveer 250 ml) om van het geheel een saus te maken. Voeg de kokos, de mangochutney en een lepeltje suiker toe, plus zout en peper naar smaak.

Doe de bloemkoolroosjes in de saus, die je met water aan kunt lengen tot hij van een yoghurtachtige dikte is. Kook de bloemkool in ongeveer 15 minuten gaar in de saus. Kook intussen ook de rijst gaar.

Doe de rijst in een tulbandvorm en stort hem daarna op een bord. Vul de rijstrand met het bloemkoolmengsel. Strooi er op het allerlaatste moment per bord een handje cashewnoten overheen, zodat ze zo knapperig mogelijk blijven.

Combineer met bijvoorbeeld een komkommersalade.

Bereidingstijd: 20 minuten
4-6 personen

Uit De Dunne Vegetariër, zie bron.

In plaats van geraspte kokos kan je kokosmelk gebruiken, dat is makkelijker en sneller.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
gebakken aardappels, groenten in een sausje en een lapje vlees?

aardappels bakken kan je weinig fout mee doen (heb je ook bij de aldi met stukjes spek erbij.. 2 zakjes moet meer dan genoeg zijn).

de groente haal je bij de aldi uit de vriezer, saus en beschrijving zit erbij. (groene en/of oranje zak)

stukje vlees, liefst gepaneerd, kipschnitzel ofzo.. kan je ook weinig fout mee doen. (geen dikke stukken die zijn moeilijker gaar te krijgen)

heb je toch echt gekookt, aardappels vlees en groente op tafel, en niks moeilijks hoeven doen!

succes
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing