Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe maak ik goede weedboter?

Hoe lang moet de boter smelten?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
3.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Doe de wiet in een grote pan water en voeg de boter toe.
Laat dit 2 à 3 uur koken. Giet het water door een zeef in een andere pan. (De thc uit de wiet heeft zich nu gehecht aan het vet van de boter)
Laat deze pan afkoelen en zet dan een nachtje in de koelkast.
De volgende dag kan je de gestolde wietboter van het water scheppen.
Je kunt de boter het beste in een cake verwerken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Rieneke1
13 jaar geleden
wat ik me afvraag: wat is hier het voordeel van boven gewoon de weed door je cakebeslag te doen?
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Uit eigen ervaring weet ik dat dit een beter (sterker) resultaat geeft..
Ik weet niet precies waarom, het heeft te maken met het feit dat de thc onttrokken moet worden.. een joint rook je (verbranding), die eet je niet..
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
En bovendien smaakt het beter omdat je geen stukjes wiet in je boter hebt.. (omdat je de wiet eruit zeeft)
Rieneke1
13 jaar geleden
ok, bedankt voor de uitleg, +
Ten eerste is http://www.wiet.nl/ een site, met tevens een forum, waar je dit soort handige weetjes kunt opdoen, over het maken van o.a. spacecake.

Iedereen kan het natuurlijk op een "eigen" manier doen, het is maar wat je lekker vind.

Je vind hier dan ook http://www.wiet.nl/index.php?showforum=15 de beste receptjes, zodat je voor jezelf kan uitvissen, wat je het lekkerst vind!

Veel succes!

Toegevoegd na 1 minuut:
Je kunt trouwens van skuff gewoon de boter maken, niet met gewone wiet. Dat kan je hier weer nalezen.

http://www.wietmeneer.nl/haze/kweken.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Bereiding van wietboter:

Wat belangrijk bij het bereiden van wiet boter is om dit altijd langzaam op een laag vuurtje te doen.
Dit ivm het veranderen van de biochemische kenmerken in cannabis. Bij een te hete vuur wordt de sterkte verlaagd. Om te beginnen maak je de wiet schoon door taken enzo uit te halen. Vervolgens goed verkruimelen in een grinder totdat de wiet een fijne poeder wordt. Smelt de boter op een lage vuur en voeg langzaam en roerend de wiet poeder toe. Laat deze 2uur zachtjes doorkoken op het alle laagste vuur met een deksel op, af en toe roeren. Laat de boter even afkoelen, maar voordat het hard wordt, zeven door een theedoek of fijne zeef in bakjes. In de koelkast is de boter enkele weken houdbaar en bij het bewaren in vriezer enkele maanden.

Tip:
De wietboter is het beste te gebruiken in stevige maaltijd gerechten. Bij brownies en koekjes recepten zal de uitwerking zeer heftig zijn dus pas op bij het eten van meerdere koekjes en houdt rekening mee dat het een tot anderhalf uur kan duren om het effect te kunnen merken.

http://www.jointjedraaien.nl/wietrecepten/wietboter.php

Nog twee recepten:

http://www.bloggers.nl/lekkerland/34659/Wiet+boter.html

En nog een:
http://www.wiet.nl/lofiversion/index.php/t2101.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding