Welke rijstsoort voor nasi goreng?
Gisteren nasi gemaakt met pandanrijst maar dat was geen succes,het was één grote plakkerige boel.Wat is nou de beste rijstsoort om voor nasi goreng te gebruiken?
Vergeet niet de rijst vantevoren te wassen, hierdoor plakken de korrels minder aan elkaar.
(Wassen in koud water, afgieten en hethalen tot het water helder is ipv wit(tig) Oudere rijst
Het kan ook helpen om rijst te gebruiken die al wat langer in huis is (bijvoorbeeld half jaar/jaartje oud). Kookmethode
De manier van koken kan ook uitmaken. Bij mij mislukt het nogal als ik het in ruim kokend water giet. Het gaat beter bij het in koud water opzetten met een vingerkootje water boven de rijst (zie eerdere reacties) Dag eerder
Daarnaast is rijst van een dag tevoren vaak een stuk droger. Succes bij het maken van een lekkere nasi! (Deze tips heb ik gekregen van Toko Indomas in Deventer waar ik telkens heel goed geholpen ben :) )
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.