Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Champignons zijn erg lekker, maar zijn ze ook voedzaam en gezond?

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
in: Koken
3K
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Ik vind Champignons helemaal niet lekker.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

ja!! champignons zijn zeker gezond en lekker! :-)

Champignons bevatten weinig calorieën, ze zijn vet- en cholesterolvrij en zoutarm. Anderzijds bevatten ze veel vezels en vitamine B.
Er zitten ook onmisbare stoffen in als eiwitten, ijzer en calcium. Doordat de champignons voor 90% uit water bestaan, word je er niet dik van. De energetische waarde van honderd gram is 87 kJ (21 kcal).
Paddenstoelen verminderen het risico op hartinfarct en kanker.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
niet mee eens minnetjes-deler??? waarom dan niet?
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Goed antwoord hoor, dus +1
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
dank u :-)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Irritant ja, die minnetjes die nergens op slaan.
+1 van mij. Ik heb jouw link nader bekeken en zag dit: Versla de griep met champignons
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/102/Griep/article/detail/846916/2009/05/07/Versla-de-griep-met-champignons.dhtml en Champignons zijn supergroente
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/708/Gezonde-Voeding-Algemeen/article/detail/459548/2008/10/21/Champignons-zijn-supergroente.dhtml Weer wat geleerd... :-)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
+1
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
+1

Andere antwoorden (1)

Champignons hebben een heleboel goede stoffen, toch wordt vaak afgeraden om champignons rauw te eten.

Van champignons wordt wel gezegd dat ze giftig zijn, en dat je ze daarom niet rauw moet eten. Even koken zou genoeg zijn. Er zijn twee redenen waarom het is aan te raden om champignons eerst te koken.
Champignons bevatten een aantal mogelijk schadelijke stoffen, de bekendste hiervan is agaritine
Er zijn een aantal studies gedaan naar de giftigheid van agaritine. De stof blijkt kankerverwekkend te zijn bij muizen, en is daarom mogelijk ook gevaarlijk voor mensen. Echter, recent onderzoek plaatst twijfels bij het risico. De conclusie was dat het eten van 10 gram champignons per dag geen meetbare extra kankergevallen op zou leveren.
Een andere reden om champignons eerst te verhitten is om mogelijke bacteriën te doden. Champignons worden gekweekt op een basis van paardenmest. Deze is op zich gesteriliseerd, maar de mest blijft een goede voedingsbodem voor allerlei bacteriën. Die komen ook op de champignons en hier zouden ook mogelijke voedselvergiftigers tussen kunnen zitten. Deze worden door verhitten onschadelijk gemaakt.

Het is dus gezond om champignons te eten, mits ze zijn verhit. Champignons bevatten weinig calorieën, ze zijn vet- en cholesterolvrij en zoutarm. Anderzijds bevatten ze veel vezels, wat eiwitten en een heel klein beetje ijzer.

Voedzaam zijn champignons echter niet. Ze bestaan voornamleijk uit water.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
klopt ook +1

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding