Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom gaat groentensoep als het oud is schuimen op het moment dat je het opwarmd?

Het gebeurt alleen als ik het ingevroren heb en daarna weer opwarm

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Zie hier: http://www.goeievraag.nl/vraag/schuim-ontstaat-kookt.58159

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

Dit komt door de dode bacterien die zich gaan vormen en verdwijnen...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Zeker weten doe ik het niet, maar ik vermoed dat door het invriezen de cellen van de groenten kapot gaan (voor zover deze eerder al niet kapot zijn gekookt) waardoor er extra eiwitten oplossen in het soepwater, die bij koken zorgen voor het schuimlaagje (o.a. bij bier ook de oorzaak van de twee vingers schuim).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image