Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Erg makkelijk, zie link voor recept.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
ok goed

Andere antwoorden (1)

Zo maak je Lokum (Turks Fruit:
Ingrediënten
•1 sinaasappel
•25 gram gepelde pistachenootjes
•250 gram suiker
•2 blaadjes witte gelatine
•5 eetlepels maïzena
•1 eetlepel citroensap
•3 eetlepels poedersuiker
•1/2 eetlepel olie om in te vetten
Benodigdheden
•rasp
•citruspers
•bakpapier
•cakevorm, 11/2 liter inhoud

Bereiding
Sinaasappel goed schoonboenen. Schil eraf raspen en sinaasappel uitpersen. Pistachenootjes fijn hakken. In pan 1/2 deciliter water met sinaasappelsap en rasp aan de kook brengen. Suiker toevoegen en al roerend oplossen. Gelatine 5 minuten in koud water weken. Van maïzena 1 eetlepel bewaren, rest van maïzena met 3 eetlepels water en citroensap tot glad papje roeren. Al roerend aan siroop toevoegen. Op hoog vuur 5 minuten koken, tot siroop ingedikt en stroperig is. Pan van het vuur nemen. Gelatine goed uitknijpen en al roerend in hete siroop oplossen. Pistachenootjes erdoor roeren. Vorm dun invetten met olie. Siroop erin schenken en siroop in koelkast in 8 uur laten afkoelen en laten opstijven. Achtergehouden maïzena met poedersuiker zeven. Plank met helft van mengsel bestuiven en turks fruit erop storten. Met natgemaakt, scherp mes in 21 stukjes snijden. Rest van poedersuikermengsel erover strooien. Blokjes erdoor wentelen zodat alle kanten bedekt zijn. Turks fruit in afgesloten trommel met stukjes bakpapier ertussen bewaren (ongeveer 2 weken houdbaar). Serveren bij een kopje thee of turkse koffie.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding