Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Erg makkelijk, zie link voor recept.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Zo maak je Lokum (Turks Fruit:
Ingrediënten
•1 sinaasappel
•25 gram gepelde pistachenootjes
•250 gram suiker
•2 blaadjes witte gelatine
•5 eetlepels maïzena
•1 eetlepel citroensap
•3 eetlepels poedersuiker
•1/2 eetlepel olie om in te vetten
Benodigdheden
•rasp
•citruspers
•bakpapier
•cakevorm, 11/2 liter inhoud

Bereiding
Sinaasappel goed schoonboenen. Schil eraf raspen en sinaasappel uitpersen. Pistachenootjes fijn hakken. In pan 1/2 deciliter water met sinaasappelsap en rasp aan de kook brengen. Suiker toevoegen en al roerend oplossen. Gelatine 5 minuten in koud water weken. Van maïzena 1 eetlepel bewaren, rest van maïzena met 3 eetlepels water en citroensap tot glad papje roeren. Al roerend aan siroop toevoegen. Op hoog vuur 5 minuten koken, tot siroop ingedikt en stroperig is. Pan van het vuur nemen. Gelatine goed uitknijpen en al roerend in hete siroop oplossen. Pistachenootjes erdoor roeren. Vorm dun invetten met olie. Siroop erin schenken en siroop in koelkast in 8 uur laten afkoelen en laten opstijven. Achtergehouden maïzena met poedersuiker zeven. Plank met helft van mengsel bestuiven en turks fruit erop storten. Met natgemaakt, scherp mes in 21 stukjes snijden. Rest van poedersuikermengsel erover strooien. Blokjes erdoor wentelen zodat alle kanten bedekt zijn. Turks fruit in afgesloten trommel met stukjes bakpapier ertussen bewaren (ongeveer 2 weken houdbaar). Serveren bij een kopje thee of turkse koffie.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing