Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan je knoflook invriezen?

En dan eventueel ook alvast de teentjes losgemaakt en eventueel gepeld?
Zeg maar 'snijklaar' invriezen.

Of gaat dit ten koste van de smaak?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (5)

Dat gaat prima. Het gaat ten koste van de structuur/knapperigheid, maar omdat knoflook toch meestal klein gesneden wordt, merk je dat niet.
In de supermarkt verkopen ze ook kant-en-klaar gehakte knoflook in de vriezer, in een strooibusje.
bamibal
13 jaar geleden
Ik zou het gewoon eens proberen, en dan zien of je de structuur niet kwijtraakt. Bevroren uien zijn volgens mij onbruikbaar daarna, dus dat is mogelijk met knoflook niet anders.
Let wel op dat je het enorm goed verpakt, anders smaakt of ruikt straks alles in je vriezer naar knoflook.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ja dit kan, ik doe het zelf altijd. Een keer in de zoveel tijd neem ik de tijd om een grote zak knoflook te pellen. Die hak ik heel fijn. En dan stop ik kleine porties in een ijsblokje vorm. En als ik het dan nodig heb kan ik een blokje pakken. (ik gebruik veel knoflook haha)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
De smaak gaat echt wel achter uit met het invriezen, je kunt ze beter hakken in op olie in de koelkast bewaren
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Invriezen altijd minder smaak dan vers,maar het kan wel . als het gaat over een teentje knoflook zou ik zeggen gooi het weg en berg de ongepelde knoflook droog op in
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing