Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wordt de bieflappen niet taai als je ze te lang suddert (3 uur)?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
24.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Bieflapjes zijn snel klaar. Hooguit 10 min. en ze zijn gaar.
Je kunt het vlees vergelijken met biefstuk, dit is alleen nog iets malser en sneller klaar.
Het lekkerste rundvlees om te sudderen zijn sucadelapjes en riblappen. Dat beetje vet dat er door zit dat geeft het pas smaak. Dit vlees kan je dan ook rustig uren laten sudderen. Bieflapjes worden droog en taai.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

nee hoor als je ze eerst maar goed dichtschroeit om en om en dan lekker laten sudderen .
maar ja wat vind je lang?
(Lees meer...)
Bronnen:
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ja joh, volgens mij heb je dan schoenzolen, bieflappen bak je 10 minuutjes om en om. Je bakt ze ongeveer als biefstuk. Vergeet niet dat als je jus wilt hebben, er kokend vocht bij te doen, anders wordt het vlees taai omdat het ahw "schrikt".
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
zolang je suddervocht vetrijk genoeg is kun je elk stuk vlees mals krijgen. bieflapjes zullen na verloop van tijd vanwege de mindere binding uit elkaar vallen (draadjesvlees) voor die tijd zal het eerst verharden vanwege opgebouwde spanning . maar tijden zijn afhankelijk van dikte en structuur van t vlees. snoep regelmatig n stukje tot de gewenste consistensie bereikt is. kook ze!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding