Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (3)

Zowel witte als groene asperges kunt u heerlijk koken. Voor gare asperges moet u 15 à 25 minuten kooktijd rekenen. Hoe dikker de asperges zijn, hoe langer u ze moet koken. Maar roergebakken groene asperges smaken ook erg goed. Reken hiervoor (ook afhankelijk van de dikte) 5 à 10 minuten.

smakelijk!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Kook de asperges 5 minuten in ruim water op een laag vuur.
Laat de asperges 10-15 min. nagaren in het vocht.
Schep ze dan uit het vocht en serveer ze met bijv. boter,ham, gekookte aardappeltjes en eieren.

Toegevoegd na 7 minuten:
Je kunt ze uiteraard ook stomen in een stoompan of mand.
In 15-20 min. zijn ze dan beetgaar.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik stoom ze het liefste, het mislukt nooit. Voor 10 (middelmaatje) asperges is 10 minuten genoeg. Als je een pan gebruikt die niet geheel afsluit reken er dan nog eens 5 minuten bij.
Het mooie van stomen is dat er weinig smaak verloren gaat, en dat je in het stoomvocht onderin de schillen kan doen en een scheut witte wijn, bijvoorbeeld. Als je de asperges dan opdient is het erg lekker om er een eetlepel stoomvocht overheen te doen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding