Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mijn afbak stokbrood kwam keihard uit de oven. Ik had de oven voorverwarmd op 190o (kan niet hoger). Ik had wel de uiterste tijd aangehouden.

Als ik het stokbrood een minuut korter in de oven doe is het brood niet gaar. Wat kan ik hieraan doen?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

De oven 10 minuten even voorverwarmen op 185 graden en dan de stokbroden even wat met water besprenkelen en op de aangegeven tijd afbakken ( af en toe even kijken of de kleur al goudbruin is)

Eetse !
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Een halve minuut korter bakken. Dan is het wel gaar.

Gewoon ertussen in zitten en oefenen. :)
Gebruik desnoods een stopwatch voor exacte tyd
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Het brood een ietsjes vochtig maken met water voordat je het in de oven doet. Dit voorkomt dat het keihard wordt. Suc6 met je volgende broodjes :-)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Zou het helpen als je de oven juist lager zet?
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing