Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

bij vlaaikruimels is het juist belangrijk dat de boter koud is. Het moet namelijk niet, zoals in eerdere antwoorden aangegeven, goed mengen, maar er moeten juist mooie kruimels van komen! wanneer de boter te warm is wordt het te "brij-ig" en krijg je geen mooie kruimels.
Alle andere ingredienten (meel, suiker, zout) mengen en boven een kom zeven, dan de koude boter in blokjes erbij, en bewerken met 2 messen (niet met je handen, dan wordt het warm), net zolang tot de kruimels geen pure boter zijn, maar stukjes deegmengsel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Kamertemperatuur,dus 18 tot 20 graden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
bij bakken van taarten is de regel: alle ingredienten op kamertemperatuur. boter op kamertemperatuur is goed te mixen waarbij het deeg de juiste consitentie krijgt om iets luchtig te worden. Is de boter ijskoud dan moet je door mixen de warmte toevoegen. Is de boter te heet (gesmolten) dan krijg je geen lucht meer in je deeg.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image