Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat bedoelen ze met reduceren bij koken?

Lopen steeds bij topchef te klagen over reduceren

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (3)

Dat is het indikken van een saus

Toegevoegd na 2 minuten:
Iets beter omschreven: Indikken van kookvocht of een saus door het koken, waardoor de hoeveelheid geconcentreerder en sterker van smaak wordt. Wordt toegepast bij glacés, sauzen en fonds.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Reduceren: Ook "inkoken" genoemd. Het verhitten van een vloeistof in een open pan met als doel de smaak te concentreren en de hoeveelheid te verminderen doordat een deel van de vloeistof verdampt. Deze techniek wordt toegepast bij o.a. de bereiding van fonds, glaces en sauzen.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Reduceren is het inkoken van een vloeistof, zodat een sterke concentratie overblijft.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing