Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat bedoelen ze met reduceren bij koken?

Lopen steeds bij topchef te klagen over reduceren

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (3)

Dat is het indikken van een saus

Toegevoegd na 2 minuten:
Iets beter omschreven: Indikken van kookvocht of een saus door het koken, waardoor de hoeveelheid geconcentreerder en sterker van smaak wordt. Wordt toegepast bij glacés, sauzen en fonds.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Reduceren: Ook "inkoken" genoemd. Het verhitten van een vloeistof in een open pan met als doel de smaak te concentreren en de hoeveelheid te verminderen doordat een deel van de vloeistof verdampt. Deze techniek wordt toegepast bij o.a. de bereiding van fonds, glaces en sauzen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Reduceren is het inkoken van een vloeistof, zodat een sterke concentratie overblijft.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image