Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

kun je eiwitten kapot bakken ?

Ik heb eens gehoord dat in een gebakken ei geen eiwitten meer zitten omdat die dan "kapot" gebakken zouden zijn..

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
2.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

In rauwe eieren komen ook avidine (een glycoproteïne) en antitrypsine voor. Avidine bindt zich aan biotine en maakt dit vitamine niet meer beschikbaar voor het lichaam, waardoor bij langdurig gebruik van rauwe eieren een biotinedeficiëntie kan ontstaan. Antitrypsine werkt het verteringsenzym trypsine tegen. Het koken of bakken van eieren maakt beide eiwitten onwerkzaam.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
RAUW ei dan hè! :) Biotine is vitamine B8 geloof ik toch? En trypsine is een spijsverteringsenzym staat hierboven... Ei bevat altijd nog lekkere eiwitjes als ik het goed heb en dat is weer goed voor de spiertjes en de zenuwtjes, tenzij je er dan weer te veel van eet natuurlijk :) Maar een lekker gekookt of gebakken eitje is dus iets anders. En dat gaat dus écht niet van de ontbijttafel van deze jongen weg hè, wat wikipedia er ook van zegt! ;)

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding