Groente te lang in water gekookt , is dit nog voedzaam om op te eten?
Hallo,
Ik deed net wat groente in mijn kokende water. Maar doordat
ik werd afgeleid gingen ze te lang koken in het kokende water. Hierdoor werden de groenten erg zacht. Ik ging toen de groente nog even roerbakken met een sausje voor de smaak. Maar dat smaakte nergens naar.
Mijn vragen zijn:
- Als als je de groente te lang in het water laat koken
zijn dan alle gezonde mineralen en vitaminen ook opgelost?
- En volgens velen mensen is roerbakken 1 van de gezondste
manier van koken. Maar als je eerst de groente in water
laat koken en dan nog gaat roerbakken zijn de meeste
vitaminen en mineralen dan ook niet opgelost?
- Het eten van rauwe groenten is natuurlijk
het gezondst voor je lichaam.Maar je wilt ook dat ze
lekker smaken. Hoe vind je de ideale middenweg?
Bedankt!
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.