Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is de kern temperatuur van een rollade die gaar is?

Wanneer weet ik of mijn rollade gaar is.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
10.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Als de kern van de rollade 70 graden Celsius is, dan is ie gaar.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Die kerntemperatuur is afhankelijk van de tijd dat je hem braadt , grillt of in de magnetron doet . Ik controleer het altijd met zo'n vork met hele lange stelen . Maar als hij niet heel hoeft te blijven ,kan je er een stuk vanaf snijden en indien niet gaar , met de plattekant op de bodem doorbraden .
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het ligt eraan of het varkens-, rund- of lamsrollade is.
Het snelst klaaris rosbief; ca. 65 graden.
Kalfsvlees of ham; ca. 75 graden.
Lamsvlees ; ca. 82 graden.
Varkensvlees; ca.85 graden.

Op een vleesthermometer staat precies aangegeven hoeveel graden het betreffende vlees moet hebben.
Zodra de wijzer daarop staat, is het gaar. Op mijn vleesthermometer staat het er gewoon opgeschreven en ik dacht dat dat bij iedere zo was.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
In een recept van Carin Leenders de Vries (Algemeen Dagblad 18-12-2009) vermeld zij dat de kerntemperatuur van een kalfsentrecote rollade 58-58 graden celcius moet zijn. De rollade is dan nog mooi rosé.

Toegevoegd na 1 minuut:
Het recept is verkrijgbaar op aanvraag.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding