Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Als je sushi maakt, moet je de rijst azijn dan tijdens het koken toevoegen of na het koken door de rijst roeren?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Na het kooken en dan nog even laten staan
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik doe het zo.. (heel eenvoudig):
1 kopje rijst= 2 kopjes vocht, dus neem dan 1 kopje water of bouillon en 1 kopje rijstazijn. Kook heel dit zachtjes een half uur of tot de de korrels droog zijn, dan is het klaar.
Nog even laten rusten doet de smaak ten goede! Hmm Lekker!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik zou zeggen, probeer het eens allebei en proef wat je lekkerder vind. Persoonlijk zou ik het tijdens de bereiding doen. Dit omdat azijn sterk van smaak is en tijdens het koken van de rijst de sterke smaak afzwakt. Ik hoor graag je bevindingen. Want ik heb zelf nog nooit sushi gemaakt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding