Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

kippensoep

Hoe krijg ik de gele kleur aan mijn zelfgetrokken kippenbouillon?
Mijn kippensoep smaakt heerlijk naar kippensoep, maat ziet er meer uit als groentensoep.
Wie heeft de oplossing?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Doe de schillen van 1 of 2 uien in een pannetje met een halve liter heet water en laat dit op een klein pitje 10 minuten trekken. Het water is dan geelbruin. Giet het door een zeef bij de soep en doe er nog een blokje kippenbouillon bij.

Goedkoper dan saffraan, gemakkelijker dan kurkuma (want dat heeft ook niet iedereen in huis) en minder uitgesproken van smaak dan kerrie. Maar ook iets minder geel, het is geelbruin. Wel lekker.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (6)

Een paar hardgekookte eierdooiers fijnprakken en erdoor roeren. Dan wordt ie geliger. Smaakt ook lekker.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Misschien een klein beetje kerrie door de soep doen. Dat smaakt heerlijk en de soep wordt er nog geel van ook.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Een paar sliertjes saffraan helpt ook
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Heb je ook wortel en ui laten meetrekken? Dat geeft ook kleur af aan de bouillon.
bamibal
14 jaar geleden
Doe er wat kurkuma (geelwortel) bij. Het ligt meestal bij de Indonesische kruiden. Het is ook niet zo smaak beïnvloedend .
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
De kippensoep die je kant en klaar koopt is altijd wat gelig, en dit komt door een lekker kleurnummertje. Maar zelfgemaakt is zoveel lekkerder, ook al is die licht van kleur.
en idd safraan, kerrie of kurkuma geven wat kleur aan de boullion.
Maar juist omdat hij lichter is, is wel duidelijk dat het zelfgemaakte soep is.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing