Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke kruiden passen bij de volgende ingrediënten?

Ik wil vandaag een gerecht maken met de volgende ingrediënten:
-courgette
-boontjes
-broccoli
-kikkererwten
-vegetarisch gehakt
-uien
-knoflook
-tomaten

Welke kruiden zouden hierbij het beste passen, naast peper en zout uiteraard?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Hierboven al lekkere ideeën voor een Mediterrane of Noord-Afrikaanse touch.

Je kunt het gerecht ook een Indiaas tintje geven met kruiden als bijv. gember, komijn, kurkuma, koriander, garam masala, chilipoeder, fenegriek, venkelzaad.

Als je er een stoofpotje van maakt, kun je er Turkse of Griekse yoghurt door doen en heb je een heerlijke curry.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (8)

kerriepoeder misschien voor het sausje? smaakt heerlijk bij de groente
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Tijm,rozemarijn en laurier
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik zou kiezen voor een Mahgreb kruiding.
Komijn, kaneel, knoflook en op smaak brengen met bouillon. Je moet niet zuinig zijn met kruiden. Ik gebruik voor 2 personen ca. een halve eetlepel van beide.

Toegevoegd na 1 uur:
1/2 eetlepel met kop ...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik zou provençaalse kruidenmix gebruiken, (hot) paprikapoeder (als je die hebt, anders 'gewone'), klein beetje tijm, gedroogde basilicum en gedroogde bonenkruid.
Bij het opdienen nog een klein beetje heel fijngesneden verse peterselie erover.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
En weer een plusje van je tegoedbon!
Van die ingrediënten kun je een lekkere vegetarische curry maken en die kun je heerlijk kruiden met gemalen komijn(djintan),korianderpoeder,snufje kaneelpoeder,chilipoeder en garam masala.Helemaal lekker wordt het als je toevallig ook nog verse koriander in huis hebt en deze dan niet meekoken maar op het laatst toevoegen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
+
Je was me net voor met het curry-idee ;-)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Nee dat is alleen lekker met Thaise basilicum,ik neem aan dat je die nou net niet in huis hebt.Het is ook geen must hoor,de koriander.Misschien heb je bladpeterselie in huis?Is ook lekker en anders gewoon weglaten het groene spul.
Ik gebruik bij zo'n gerecht veel oregano en een beetje knoflook, en eventueel nog wat tijm.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Italiaanse kruidenmix van;
oregano,
knoflookpoeder,
uienoeder,
basilicum,
peterselie.
balsamico azijn.
kappertjes.

Ook lekker à la Arabiatta, die lekker pittige kruidenmix uit Italië;
Zwarte peper,
gedroogde tomatenstukjes,
majoraan,
tijm,
chilivlokjes.

Ook heerlijk deze soort Garam Masala;
2 theel. gemalen kardemom,
5 theel. gemalen koriander,
4 theel. gemalen komijn,
1 theel kruidnagelpoeder,
2 theel zwarte peper,
1 theel. kaneel,
1 theel.gemalen nootmuskaat.

Een pittige Marokkaanse mix;
cayennepeper,
kurkuma,
hot curry,
kaneel,
nootmuskaat,
gemalen zwarte peper,
komijn,
gemberpoeder.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Heerlijk met kokosmelk, kerrie, komijn en knoflook :-)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image