Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

http://surinaamsekeuken.web-log.nl/surinaamsekeuken/2006/02/moksi_meti.html voor recepten kijk ik ook altijd op www.smulweb.nl, leuke en handige site succes en eet smakelijk:)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het is niet het originele zoals de Surinamers het maken maar er is weinig verschil en heel eenvoudig en erg lekker.
Dit is mijn manier;

Maak eerst een marinade van;
1 kleine fijngesnipperde ui,
1 klein gekneusd laurierblaadje,
5 eetl. ketjap,
mespunt nootmuskaat,
3 kruidnagels,
½ theel. paprikapoeder,
beetje tabasco of cayennepeper,
½ theel. zout,
1 eetl. (bruine) suiker,
2 tenen knoflook fijngehakt of geperst.
Laat deze marinade, afgedekt, minstens een nacht intrekken in de koelkast. Hij is ong. 2 weken houdbaar.

Snijd 1 flinke hamlap in dunne reepjes en meng het met wat marinade.
Hak 2 kippenbouten in stukken en meng ze met wat marinade.
Snijd 2 speklapjes in stukken en meng ze met wat marinade.
Laat het vlees nu afgedekt een tijdje in de koelkast rustig intrekken.
Snijd 3-4 bosuitjes in ringetjes en paksoi in stukjes.

Verhit olie in de wok en bak de hamlapreepjes 5 min.
Neem ze uit de wok en bak de kippenboutjes 8 min.
Neem ze uit de wok en bak de speklapstukjes 8 min.
Bak de bosui en de paksoi met een beetje zout op hoog vuur ca. 3 min.
Doe het vlees bij de groenten, roer 1 eetl maizena aan met 1 dl. kippenbouillon en giet dit erbij.
Breng alles aan de kook en laat het dan op zacht vuur 5 min. pruttelen.
Voeg naar smaak een gesneden pepertje toe en zout.

Lekker bij gekookte rijst of nasi goreng!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding