Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke temperatuur bij bakken?

Voor mijn cakes moet ik oven op 170C zetten, 20 minuten. Nu geeft mijn combi-magnetron alleen de mogelijkheid tot 180C of 160C. Wat kan ik het beste doen?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (4)

Ik zou 160C aanhouden, want anders wordt je cake misschien te donker.
Met een satéstokje of een breinaald kan je na ong. 20 min ( de voorgeschreven baktijd) even controleren, of je cake gaar is. Als je stokje er nog 'plakkerig' uitkomt, moet hij nog 5 á 10 minuten in de oven.

Lekker - eigengebakken cake : yum....
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
je kunt 180 proberen en de tijd iets inkorten
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Hangt af van je oven. Bakt hij ze makkelijk bruin, dan 160. Mijn oven bakt niet snel aan, dus zet ik hem wat makkelijker net iets hoger. Vaak wordt het mooier als je rustig aan doet, maar vaak vinden mensen het krokantere korstje ook erg lekker, zolang het maar niet te bruin If zwart wordt. Succes!
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
160 beginnen en voor het kleurtje laatste 10 min desgewenst wat hoger zetten
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing