Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke temperatuur bij bakken?

Voor mijn cakes moet ik oven op 170C zetten, 20 minuten. Nu geeft mijn combi-magnetron alleen de mogelijkheid tot 180C of 160C. Wat kan ik het beste doen?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (4)

Ik zou 160C aanhouden, want anders wordt je cake misschien te donker.
Met een satéstokje of een breinaald kan je na ong. 20 min ( de voorgeschreven baktijd) even controleren, of je cake gaar is. Als je stokje er nog 'plakkerig' uitkomt, moet hij nog 5 á 10 minuten in de oven.

Lekker - eigengebakken cake : yum....
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Zou ik ook doen, +1
je kunt 180 proberen en de tijd iets inkorten
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Hangt af van je oven. Bakt hij ze makkelijk bruin, dan 160. Mijn oven bakt niet snel aan, dus zet ik hem wat makkelijker net iets hoger. Vaak wordt het mooier als je rustig aan doet, maar vaak vinden mensen het krokantere korstje ook erg lekker, zolang het maar niet te bruin If zwart wordt. Succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
160 beginnen en voor het kleurtje laatste 10 min desgewenst wat hoger zetten
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image